streda 11. marca 2015

Pre niekoho odpad, pre mňa poklad

Všetkým prajem príjemnú stredu!

Minuli ste všetky písmenká alebo čísla či obrázky z kartónového hárku? A čo so zvyškom? Do koša?
NIEEEEEEE!

Dnes Vám ukážem, ako sa dá použiť odpad z chipboardov alebo akýchkoľvek výrezov (kartónových, lepenkových, papierových) na vytvorenie pozadia layoutu.



Toto sú niektoré spomínané kúsky, ktoré si poctivo odkladám. Sú to nielen vyrezané tvary, ktoré používam ako dekoráciu samostatne alebo po namaľovaní, striekaní sprejmi, embossingovej alebo inej úprave. Je to aj ten zvyšok - odpad z (nielen) samolepiacich chipboardov. 



V rôznych miestach som ich odtrhla a nalepila na papier, ktorý som si vybrala.



Keďže chipboardy z hárku majú niekedy lesklú povrchovú úpravu, na ktorú dobre nepriľnú farby, celé som ich pokryla vrstvou bieleho gessa a vysušila. Gesso som nanášala rovnomerne tupovacou hubkou nielen na chipboardy, ale aj v okolí, ktoré som plánovala pokryť farbami.



Potom som niektoré miesta postriekala sprejmi LSG (Buccaneer BronzeGag Me with a Spoon Grey a Marigold Yellow Orange) a vysušila. Nebolo treba vytvárať štruktúru pomocou modelovacej pasty, keďže zvyšky chipboardov tvoria krásny vzor.



Ako ďalšiu vrstvu som zvolila pečiatky (razítka). Tie som odtlačila priamo na povrch layoutu aj na chipboardy. Ozdobila som okolie fotografie môjho dedka, pridala som dekoračnú žiarovku a celok pofŕkala čiernym, bielym a hnedým tušom.



Tu sú detaily. A na záver: Pamätajte! Nevyhadzujte niečo z dôvodu, že to bolo predurčené na odpad. Snažte sa v odpade vidieť ten poklad :)





7 komentárov:

  1. wau, stránka je skvelá a to využitie "odpadu" tiež.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásná stránka! Originální využití nepotřebných kousků. Skvělé! ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásná stránka! Originální využití nepotřebných kousků. Skvělé! ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krása! Inak budem sa opakovať, ale keďže ja s farbami pracujem málo, tak tým viac obdivujem niekoho, kto s nimi dokáže také zázraky ako ty. :)

    OdpovedaťOdstrániť