piatok 19. februára 2016

Coffee time


Zbožňujete kávu ako ja? Som závislá od jej vône, chute aj farby. Šálkou kávy začínam svoj deň a rada ju pijem aj počas tvorenia.

Czy wy uwielbiacie kawe jak ja? Jestem uzalezniona od jej zapachu, smaku i koloru. Filizanka kawy rozpoczynam swoj dzien i lubie tez pić ja podczas tworzenia. 

Do you love coffee as much as I do? I am addicted do its smell, taste and colour. My day begins with a cup of coffee and I love to drink it during my creative process.



Dnešná výzva je teda o mojom obľúbenom nápoji, témou je Coffee Time. Použite v práci kávu, nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi a odtieňmi kávy, s prídavkom napr. čaju, kakaa alebo škorice. Pridávaním vody získate svetlejšie odtiene. Kávou môžete farbiť textílie, médiá, doplnky, radi uvidíme aj zrnká kávy, mletú kávu, doplnky súvisiace s kávou, napríklad vrecká, rôzne grafiky s nápismi vystrihnuté z obalov alebo obrázky hrnčekov, šálok, prípadne použité kapsuly od kávy - výber nechávam na vás.

Dzisiejsze wyzwanie jest wiec o moim ulubionym napóju, tematem jest Coffee Time. Uzyjcie w pracy kawy, nie bojcie sie pracowac z roznymi rodzajami i odcieniami kawy, z domieszka np. herbaty, kakao lub cynamonu. Za pomocy wody uzyskacie jasniejsze odcienie. Kawa mozecie farbowac tkaniny, media, dodatki, mile widziane beda i ziarna kawowe, mielona kawa, dodatki, ktore zwiazane sa z kawa, np. worki, rozne grafiki z napisami wyciete z opakowań lub obrazki kubkow, filizanek, uzyte kapsulki do kawy - zostawiam wam do wybóru.

Today challenge is about my very favorite drink - the theme is Coffee Time. Please use coffee to create your project and please do not be afraid to work with different shades and sorts of coffee, for example with a hint of cinnamon, cocoa or tea. The shades will be lighter when you add some water. You can dye fabrics with coffee, add some colour to media, use coffee beans, ground coffee and also different items connected to coffee for example jute bags, different sorts of images cut out from the packages, images of mugs, cups, used coffee capsules - I leave it up to you.





Ja som niektoré miesta maľovala kávou, iné kávou z pridaním gessa a akvarelovými tušmi Ecoline, rada spájam kávu a čaj s akvarelmi. Celé pozadie je pomaľované instantnou kávou. Kolieska sú odtlačkami mojej šálky.

Ja niektore miejsca malowalam kawa, inne kawa z domieszka gesso i Ecolinami, lubie laczyc kawe i herbate z farbami akwarelowymi. Cale tlo pomalowane kawa - rozpuszczalna. Kólka - to odciski mojej filizanki.


For my project I used coffee here and there, coffee with gesso and Ecolines here and there - I like to merge coffee with watercolours. Whole background is painted with instant coffee. The circles comes from my cup.




Dúfam, že sa s nami budete skvele baviť a tešíme sa na vaše fantastické projekty TU!

Mam nadzieje, ze bedziecie sie z nami swietnie bawic i ciesze sie na wasze fantastyczne projekty TUTAJ!

I hope you will have great time and I can't wait to see your wonderful projects HERE!



3 komentáre: