streda 27. mája 2015

Modrý pondelok

Dnes by malo byť z nadpisu nad slnko jasnejšie, že nepôjde o kresťanské tradície, ale o deň, keď sa nám jednoducho nechce pracovať. Vraj by sme nemali začínať vážnu pracovnú činnosť (odpusťte, zamestnávatelia) a ani vykonávať žiadne remeslá, obchody, služba a cesty. 
Aj vy to tak máte?



Napriek tomu som práve v pondelok pracovala na ATC s touto témou. Dohodli sme sa na ich výmene s jednou šikovnou scraperkou a tak jedno z nich poputuje k nej.



Zberateľské ATC vznikali úplne jednoducho (ako vždy:). Na papier som hubkou naniesla vrstvu bieleho gessa a nechala vysušiť. Zvyšné gesso, ktoré som mala v miske, som zmiešala s modrou akrylovou farbou Dylusions a špachtľou rozotrela na niektoré miesta kartičiek. Pridala som tmavšiu farbu z modrej kolekcie tyčiniek Gelatos a znova vysušila. Ja zvyknem sušiť každú vrstvu (aj odtlačok z pečiatky "fúknem" pištoľou.



Neviem, ako vy, ale ja milujem netradičné pečiatky od Prima Marketing. V poslednom čase vyrábajú skvelé kúsky, ktoré vždy musím mať. Neobišla ma preto ani pečiatka Mindful, ktorá sa, podľa mňa, hodí k téme. Povrch som pofŕkala čiernym a bielym atramentom a vysušila. Nakoniec som odtlačila písmenká (anglickú skratku pondelka - Monday). Okraje som pretrela tenkou vrstvou akrylovej farby.



Vidíte, že je to jednoduché, šup-šup do roboty, zaberie to len nevyhnutnú polhodinku, ale aj za polhodinku sa dá urobiť niekomu radosť :)

Krásny deň vám všetkým prajem!


3 komentáre: